Houten vloeren 

Een houten vloer is geliefd door velen. De warme uitstraling en het robuuste karakter zorgen keer op keer weer voor een schitterend aangezicht in ieder interieur. Want houten vloeren voelen zich eigenlijk in elk soort interieur thuis. Houten vloeren brengen een bepaalde sfeer mee, waardoor mensen zich thuis voelen. U kunt de sfeer helemaal zelf bepalen door te kiezen voor een bepaalde houtsoort en afwerking. Bent u op zoek naar iets specifieks of bent u nog aan het oriënteren? Plan dan een afspraak in en kom langs in onze showroom in Zoetermeer. Op deze locatie kunt u rustig de verschillende houten vloeren eens met eigen ogen zien. U kunt zelf uw houten vloer samenstellen door te kiezen voor de maatvoering, de selectie van het hout en de afwerking. Bij VloerenDeur bent u altijd verzekerd van vakmanschap, passie en de hoogste kwaliteit.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Houten vloeren kopen

Houten vloeren staan bekend om hun kwaliteit en lange levensduur. Een houten vloer kan namelijk levenslang meegaan, mits deze op de juiste manier onderhouden wordt. Daarnaast mag op een houten vloer zeker geleefd worden. Sterker nog, dit maakt hem alleen maar mooier. Het geeft de vloer zijn karakteristieke uiterlijk en maakt dat geen enkele houten vloer hetzelfde is. Bij het kopen van een houten vloer heeft u volop keuze. Zo kunt u kiezen tussen diverse kleuren, het soort hout en een afwerking die de vloer net weer een ander effect geeft. Er is zit dus ongetwijfeld een houten vloer tussen die bij u en uw interieur past.

Verschillende houten vloeren

VloerenDeur biedt diverse houten vloeren die allemaal een eigen uitstraling of afwerking hebben. Vloeren die passen in een klassiek of landelijk interieur en van modern tot aan Scandinavisch; het assortiment is uitgebreid. Van de typische bruine houten vloeren, tot aan moderne witte houten vloeren en prachtige zwarte houten vloeren. Aan de hand van uw wensen, de ruimte(s) waar u een houten vloer wilt leggen en de woonstijl die u aanspreekt komen we samen tot de perfecte uitkomst. Onze adviseurs weten precies wat er wel en niet goed past in de door u gekozen stijl. Het is tevens mogelijk om onze houten vloeren te combineren met vloerverwarming. Inmiddels hebben wij meer dan 20 jaar ervaring in het leggen van houten vloeren op vloerverwarming.

Een houten vloer past in ieder vertrek van een woning. Van de woonkamer, tot aan de slaapkamer en zelfs de keuken en badkamer kunnen voorzien worden van een robuuste houten vloer. Houten vloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Tegenwoordig zijn visgraat vloeren, houten vloeren in Hongaarse punt en vloeren met een brede plank erg gewild en maken de vloer een ware blikvanger. Het voordeel van een houten vloer is dat deze eenvoudig te onderhouden en te bewerken is. Uw vloer laten renoveren is dan ook niet heel lastig. Door simpelweg de bovenste laag van het hout eraf te schuren kan de volgende laag opnieuw afgewerkt worden in een stijl naar keuze. Zo kunt u op een voordeligere manier toch net een andere sfeer uitstralen en hoeft u niet een compleet nieuwe vloer te leggen.

Leggen van een houten vloer

Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden om zelf de houten vloer te leggen. Hierbij is het ook van belang dat overige onderdelen zoals de plinten zorgvuldig geplaatst worden. Zwevende houten vloeren leggen kunnen de meeste mensen zelf. Bij het leggen van een verlijmde vloer komt echter meer kijken en vraagt echte expertise. Laat dit dan ook altijd over aan een deskundige, zo weet u gegarandeerd dat uw houten vloer op de correcte manier gelegd wordt. Hierdoor voorkomt u kans op kraken en is uw vloer prima geïsoleerd. Wij leggen houten vloeren in Delft, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer.

Het type ondervloer

Afhankelijk van de ondervloer kunnen houten vloeren verlijmd worden of zwevend gelegd worden. Houten bouwvloeren moeten doorgaans eerst geëgaliseerd worden. Pas nadat gedaan is kunnen de houten vloeren erop verlijmd worden. Uiteraard is het ook mogelijk om de houten vloeren zwevend te leggen. Ook dan moet er eerst een goede ondervloer geplaatst worden. Bij een betonvloer is het mogelijk de houten vloer zowel zwevend als verlijmd te leggen. We adviseren u graag over de diverse geschikte ondervloeren voor uw houten vloer.

Al uw vragen over houten vloeren beantwoord

Kan een houten vloer geluid reducerend worden gelegd? Bij het plaatsen van houten vloeren op een verdieping of in een appartement wordt in een aantal gevallen een eis gesteld aan de geluidsreductie. Het is noodzakelijk hiervoor een speciaal geteste tussenvloer toe te passen. Deze kunnen wij leveren. Deze tussenvloeren zijn getest in combinatie met de houten vloer naar keuze. We voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. Dit geeft u zekerheid en de garantie dat uw later geen problemen krijgt. Graag adviseren wij u over de verschillende opties.

Welke afwerking van een houten vloer is aan te raden? Onze houten vloeren worden vrijwel altijd geleverd met een oppervlaktebehandeling die fabrieksmatig is aangebracht. Hiermee heeft u een kwalitatief hoogwaardige afwerking die in vrijwel alle ruimtes toegepast kan worden. Daarnaast is het praktisch dat na het leggen van de vloeren in de woning niet meer geschuurd en geolied of gelakt hoeft te worden. De specifieke afwerkingen zoals lak, invisible look en (kleur)olie laten wij u graag zien in onze showroom of bij u thuis aan de hand van grote stalen.

Kan een houten vloer in een appartement? Een houten vloer in een appartement leggen is geen probleem. Het is hierbij wel van belang dat u een geschikte ondervloer laat plaatsen. De juiste ondervloer heeft een geluiddempende werking waardoor uw onderburen geen geluidsoverlast zullen ervaren. In de meeste gevallen is de gecertificeerde 10 decibel ondervloer voldoende om het geluid te verminderen. Bij twijfel adviseren we u om langs te komen in de showroom. Onze experts staan klaar om u te voorzien van de beste keuze ondervloer en houten vloer.

Vragen of een afspraak maken?

Bij VloerenDeur willen we u zoveel mogelijk ontzorgen. Samen met u doorlopen we al uw wensen en zijn betrokken gedurende het hele traject. We nodigen u graag uit in onze showroom om een goede indruk te krijgen van het assortiment. Hier leggen we u de mogelijkheden meteen uit. Wilt u graag meer weten over de legservice van VloerenDeur? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Afspraak maken showroombezoek