Parketvloeren

Dat geen enkele boom hetzelfde is wordt bij een parketvloer maar al te duidelijk. Iedere plank is uniek en heeft een bijzonder karakter. Parketvloeren zijn een zeer populaire houten vloersoort en komen in verschillende varianten voor. Zo zijn er massief houten parketvloeren, multiplank vloeren en lamelparket met een eikenhouten toplaag. Ieder uitvoering van een parketvloer zorgt voor een sfeervolle en eigentijdse uitstraling. Benieuwd welke parketvloer bij uw woning en interieur past? Laat u adviseren in onze showroom of plan een adviesgesprek aan huis in. VloerenDeur is uw specialist in vloeren!

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Parketvloeren van VloerenDeur

De parketvloeren van VloerenDeur kunnen uit diverse houtsoorten vervaardigd worden. De meest voorkomende houtsoort is eikenhout. VloerenDeur biedt tevens keramische parketvloeren aan. Dit zijn tegels met een houtenlook. Met een parketvloer bent u verzekerd van een strak resultaat of van een landelijke uitstraling wanneer u kiest voor een verouderde of doorleefde variant. Als u parketvloeren koopt dan haalt u niet alleen een warme sfeer in huis, de warmte is ook daadwerkelijk te voelen aan de voeten omdat hout de omgevingstemperatuur aanneemt. Een parketvloer is daarnaast ook zeer goed te combineren met vloerverwarming.

Kenmerken parketvloer

Een parketvloer geeft uw woning een prachtige, karakteristieke en bovenal natuurlijke uitstraling. Daarnaast zorgt een parketvloer voor een authentiek en luxueus gevoel. Er gaat niks boven de warme en natuurlijke sfeer die een echt houten vloer zoals parket kan creëren. Omdat iedere plank zijn eigen unieke uiterlijk heeft, haalt u een vloerbedekking in huis die echt niemand anders heeft. Hecht u veel waarde aan duurzaamheid? Dan is een parketvloer een zeer geschikte optie. Parketvloeren gaan namelijk veel langer mee dan ander vloerbedekking. Dit komt door de hoge slijtvastheid. U kunt een parketvloer voorzien van een afwerking. Mocht uw vloer na verloop van tijd toch wat beschadigingen of lelijke plekken hebben opgelopen dan kunt u de vloer prima opnieuw schuren en afwerken. Parket krimpt nauwelijks en zet ook vrijwel niet uit als gevolg van temperatuurverschillen of vocht. Zowel voor geluid als warmte zijn ze sterk geïsoleerd.

Zelf leggen of overlaten aan een professional?

In Nederland heerst er een grote doe-het-zelf mentaliteit. We zijn zeer handig en kunnen met de juiste hulpmiddelen prima zelf een vloer leggen. Het leggen van een parketvloer is echter een vak apart. We raden het aan om een parketvloer altijd door een professional te laten leggen. VloerenDeur heeft professionele parketteurs in dienst die de door u gekozen vloer vakkundig komen leggen. Hiermee voorkomt u beschadigingen en bent u verzekerd van een mooi eindresultaat. U kunt bij parketvloeren ervoor kiezen om ze zwevend of verlijmd te leggen. Dit is afhankelijk van de ondervloer waarop de vloer moet worden gelegd.

Alles over parketvloeren

Hoe verzorg ik mijn parketvloer? Het verzorgen van een parketvloer is zeer eenvoudig. U kunt met een stofzuiger en eventueel een swiffer het stof en vuil verwijderen op dagelijkse basis. Daarnaast is het belangrijk dat u periodiek onderhoud uitvoert. Iedere afwerking van een parketvloer vraagt een andere vorm van onderhoud. Zo verschilt het onderhoud van een geoliede vloer weer van een gelakte of een gewaxte vloer. Om de levensduur van uw parketvloer te verlengen kunt u meubels die vaak verschoven worden voorzien van viltjes en kunt u matten plaatsen bij de ingang van de woning. Bij het aanschaffen van een parketvloer informeren wij u graag over de diverse manieren van onderhoud.

Op welke manieren kan een parketvloer afgewerkt worden? Parketvloeren kunt u op verschillende manieren afwerken. Zo heeft u keuze uit lakken, oliën of behandelen met hardwaxolie. Afhankelijk van uw smaak kunt u de geschikte afwerking kiezen. Een gelakte parketvloer heeft een zeer onderhoudsvriendelijk karakter en beschermd uw vloer tegen vocht. Een geoliede parketvloer benadrukt de rijke kleuren van het warme hout, is tevens kras- en slijtvast en ook eenvoudig bij te werken als er lichte beschadigingen ontstaan. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden en kies de afwerking die bij u past.

Kan ik zelf mijn parketvloer schuren? Uiteraard is het zeker mogelijk om uw parketvloer zelf te schuren. Hiervoor heeft u de juiste schuurmachine en schuurpapier nodig. Toch raden we het af om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het schuren van een parketvloer moet op een vakkundige en voorzichtige wijze gedaan worden om beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Een vakman heeft veel ervaring in het schuren van parketvloeren weet dus precies hoe dit aangepakt dient te worden. Het doel van het schuren van de vloer is het herstellen van eventuele beschadigingen, omdat het onderhoud van de vloer niet langer de gewenste resultaten oplevert. De specialisten van VloerenDeur staan klaar om u hierbij te helpen!

Plan een adviesgesprek aan huis in!

Benieuwd hoe een parketvloer zou staan in uw woning? Plan dan een adviesgesprek aan huis in of bezoek onze showroom in Zoetermeer! Tijdens de adviesafspraak bij u thuis kunt u nog steeds van alle voordelen van onze service profiteren. Zo brengen wij allerlei stalen van vloeren mee, zodat u op uw gemak ons assortiment eens kunt bekijken en een duidelijke indruk krijgt van de mogelijkheden. Bovendien staat de specialist helemaal tot uw beschikking en krijgt u de kans om al uw vragen te stellen. Samen doorlopen we al uw wensen en geven we passend en persoonlijk advies. Wij werken uitsluitend op afspraak, zowel als bij thuisbezoeken als in de showroom, zodat we u ongehinderd de aandacht kunnen geven die u verdient. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Afspraak maken showroombezoek