PVC vloeren 

Het leggen van een PVC vloer in woning heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Logisch, want zelfs de houtnerf lijkt echt en voelbaar in dit type vloer. VloerenDeur kan ook vakkundig een PVC vloer bij u leggen! Onze PVC vloeren zijn gemaakt van de beste materialen en afkomstig van hoogwaardige merken. Vanaf de levering tot aan het leggen en het onderhouden van de vloer; onze specialisten begeleiden u het gehele traject. Met een PVC vloer bent u verzekerd van een gebruiksvriendelijke vloer met een geluiddempende werking. Benieuwd of een PVC vloer iets voor uw woning is? Kom langs in onze showroom en ontdek de mogelijkheden!

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

PVC vloeren kopen

Bij het kopen van een PVC vloer kunt u deze bijna niet onderscheiden van een massief houten vloer. Iedere PVC vloer ziet eruit als een product van de natuur. Een PVC vloer koopt u bovendien tegen een lager tarief dan een echte houten vloer, terwijl u toch kunt profiteren van dezelfde warme uitstraling. Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van een PVC vloer is de geluiddempende werking en uitstekende warmtegeleiding. Als u in een appartement woont met buren boven en/of onder u dan wilt u geen overlast veroorzaken. Gelukkig hoeft u zich geen zorgen over te maken met een PVC vloer. De vloer is zeer geluidsarm en uw buren zullen u niet snel horen lopen. Daarnaast is een PVC vloer ook nog eens zeer goed te combineren met vloerverwarming én vloerkoeling. PVC vloeren staan er zelfs om bekend dat ze optimaal warmte geleiden en goed warmte doorlaten. Doordat de vloeren relatief dun zijn, is de warmteweerstand lager dan bij andere vloeren. Een systeem voor vloerverwarming kan best prijzig zijn. Het is daarom belangrijk dat het systeem de mogelijkheid krijgt om zichzelf terug te verdienen. Dit kan enkel met goede isolatiewaardes. Aangezien PVC vloeren optimaal warmte geleiden, zal de energierekening aanzienlijk lager worden. PVC vloeren op vloerverwarming zijn dus een echte aanrader!

Een PVC vloer voor iedere ruimte

Waar vroeger PVC werd gezien als een koud en kil zeil, heeft deze vloersoort tegenwoordig plaatsgemaakt voor een stijlvolle en geluiddempende vloer. De vloeren van PVC van VloerenDeur kunnen op meerdere manieren uitgevoerd en gelegd worden. Zo hebben we speciale witte PVC vloeren, PVC vloeren in betonlook, maar ook PVC vloeren die gelegd worden in een visgraat patroon of als Hongaarse punt. Daarnaast is het leggen van een PVC vloer in tegelvorm of betonlook ook een schitterende optie. PVC vloeren kunnen in iedere ruimte vervaardigd worden. Van badkamer tot aan woonkamer en van slaapkamer tot aan de keuken. Er is ontzettend veel mogelijk.

De voordelen van een PVC vloer

Om een duidelijk overzicht te geven van alle voordelen van onze PVC vloeren hebben de meest belangrijke kwaliteiten voor u op een rijtje gezet:

  1. IJzersterk

  2. Slijtvast

  3. In elke kamer te leggen (zelfs in de badkamer)

  4. Goed rendement met vloerverwarming/koeling

  5. Onderhoudsvriendelijk

  6. Vochtbestendig

  7. Zeer hygiënisch

  8. Duurzaam

  9. Ideaal voor op het kantoor

De uitgebreide service van VloerenDeur

Naast het leveren en leggen van PVC vloeren kunt u ook gebruik maken van andere diensten die VloerenDeur aanbiedt. Zo zijn wij tevens gespecialiseerd in het uitvoeren van PVC vloerreparaties. Is uw bestaande PVC vloer beschadigd of toe aan een nieuw uiterlijk? We komen graag bij u langs om beschadigde delen in uw PVC vloer te vervangen. 

Al uw vragen over PVC vloeren beantwoord

Is een PVC vloer onderhoudsvriendelijk? Goed nieuws! PVC vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben dus vrijwel geen onderhoud nodig. Waar je andere vloersoorten regelmatig moet oliën of waxen, is dat bij een PVC vloer niet aan de orde. Uiteraard raden we het wel aan om uw vloer goed schoon is en niet vet, dan gaat de vloer glimmen en verdwijnt het matte effect. Om uw PVC vloer optimaal te beschermen kunt u onder zware meubelstukken zoals de bank en eettafel viltjes aanbrengen, zodat u krassen en andere beschadigingen voorkomt. Onder stoelen met wieltjes adviseren wij om zogenaamde soft wheels te gebruiken zoals ook bij houten vloeren en gietvloeren.

Past een PVC vloer bij mijn interieur? Om erachter te komen of een PVC vloer past in uw interieur is het goed om te weten wat voor interieurstijl u heeft of welke stijl u met de PVC vloer wilt creëren. PVC vloeren doen het goed in landelijke interieurs dankzij de warme uitstraling, maar passen ook zeer goed in Scandinavische of industriële interieurs. Met zoveel kleuren, patronen en looks zit er altijd wel een type PVC vloer tussen die perfect aansluit op uw interieur. We adviseren u graag over geschikte stijlen!

Welke soorten PVC vloeren zijn er? Er zijn diverse soorten PVC vloeren. Zo bestaan er PVC vloeren van vinyl. Deze soort vloer is verkrijgbaar op de rol en bestaat al meer dan 50 jaar. De meest verkochte PVC vloeren worden echter gelegd in PVC stroken en PVC tegels. Hierbij worden de PVC stroken doorgaans op een (cementdek)vloer verlijmd. Klik PVC is zeer bekend en is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Zaken zoals de dikte, de kras- en vlekbestendigheid en stabiliteit kunnen onderling verschillen. PVC laminaat is eigenlijk een combinatie tussen PVC en laminaat. Doorgaans bestaat PVC laminaat uit 2 tot 3 lagen die op een houten HDF-drager worden gelegd. Voordeel van de click PVC vloeren is dat deze gemakkelijk kunnen worden verwijderd en hergebruikt. Dus verhuisbaar. Een ander voordeel van een click PVC vloer is dat deze ook door u zelf is te plaatsen. Hiermee bespaart u de legkosten en kunt u daarnaast ook extra genieten van uw eigen vakmanschap.

Kom langs in onze showroom in Zoetermeer

In Zoetermeer bevindt zich ook onze showroom. Wij zijn daarnaast actief in Den-Haag, Rotterdam en Delft! Plan een afspraak in en kom langs in onze showroom. Hier kunt u met eigen ogen de diverse vloeren eens bekijken en vergelijken. Uiteraard staan onze medewerkers klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend en professioneel advies. Heeft u interesse in een PVC vloer? Vraag dan een vrijblijvende offerte op! VloerenDeur legt PVC vloeren in de hele Randstad en zuid Nederland; we kunnen dus altijd uw betrouwbare “vloerenpartner” zijn.

Afspraak maken showroombezoek