Vloerverwarming houten vloeren 

Loopt u graag op blote voeten door het huis? Met vloerverwarming voelen uw voeten altijd lekker warm aan, ook in de winter. Veel houten vloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming. Veel mensen hebben hun twijfels bij deze combinatie, maar het is zeker mogelijk. Vroeger leidde dit namelijk tot schade aan de vloer, maar dankzij de moderne technieken en specialistische kennis is het tegenwoordig geen enkel probleem. VloerenDeur is al meer dan 20 jaar specialist in het leggen van houten vloeren over vloerverwarming.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Houten vloer op vloerverwarming

Veel van de houten vloeren uit ons assortiment zijn geschikt voor vloerverwarming. Ons team van specialisten helpt u graag bij het maken van de juiste combinaties. Bovendien is vloerverwarming een zeer efficiënte manier van verwarmen, want de warmte wordt geleidelijk afgegeven. Hierdoor verspreid de warmte zich gelijkmatig door uw woning en hoeft u minder hard te stoken. U bespaart dus bovendien op uw stookkosten. Daarnaast is vloerverwarming zeer comfortabel en onzichtbaar. Bij het leggen van uw nieuwe houten vloer is het zeker de moeite waard om de overstap naar vloerverwarming te overwegen. Met een houten vloer in combinatie met vloerverwarming geniet u niet alleen van een warme en sfeervolle uitstraling van het hout, het is ook daadwerkelijk behaaglijk warm onder de voeten.

Vloerverwarming in combinatie met houten vloeren

We hebben een aantal feiten over houten vloeren en vloerverwarming voor u op een rijtje gezet:

  • Hoe dikker de vloer, hoe langer het duurt voordat uw vloer goed verwarmd is.
  • Eikenhout is de meest geschikte houten vloer voor vloerverwarming.
  • Parketvloeren kunnen het beste verlijmd gecombineerd worden met vloerverwarming: hierbij kunnen ook een visgraat patroon of Hongaarse punt gelegd worden.

Vanzelfsprekend zijn er nog meer interessante feiten over vloerverwarming onder een houten vloer. Hoewel veel houtsoorten prima gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming, is niet iedere houtsoort even geschikt. Verschillende factoren hebben invloed op de geschiktheid van vloerverwarming onder uw vloer. We adviseren u graag op maat tijdens een bezoek aan onze showroom. Zo kunt u een geïnformeerde afweging maken.

Profiteer van onze uitgebreide kennis en ervaring

Wanneer u kiest om een compleet nieuwe houten vloer aan te leggen dan is dit het ideale moment om ook gelijk vloerverwarming te leggen, indien u dit wenst. VloerenDeur is van alle markten thuis en kan u hierbij helpen. Niet alleen kunt u bij ons de meest prachtige houten vloeren kopen, we kunnen ook uw vloer leggen en eventueel de vloerverwarming aanleggen. Onze specialisten weten precies waar ze op moeten letten als u de vloerverwarming wilt combineren met een houten vloer. U bent zo verzekerd van het beste advies én van een goede uitvoering van de werkzaamheden.

Interesse? Neem direct contact op

Heeft u interesse in een houten vloer met vloerverwarming? Neem dan direct contact met ons op of breng eerst een bezoekje aan onze showroom in Zoetermeer. Op locatie kunnen we u alle mogelijkheden uitleggen en kunt u ons assortiment houten vloeren bekijken. Uiteraard kunt u ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen via onze website als u al een duidelijke visie voor ogen hebt. We helpen u graag bij het realiseren van een schitterend resultaat.

Afspraak maken showroombezoek