V-groef laminaat vloeren

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Bent u op zoek naar een laminaat vloer met v-groef? VloerenDeur biedt een fraaie collectie laminaat vloeren voorzien met duidelijke v-groef. De vloer is met name populair vanwege de natuurlijke en realistische uitstraling. U kunt duidelijk zien dat de vloer is opgebouwd uit diverse losse onderdelen. Een laminaat vloer die volledig bestaat uit één stuk ziet er niet natuurlijk uit. De v-groef zorgt voor meer dimensie en een mooie afwerking. Zo heeft een v-groef laminaat vloer ook invloed op het ruimtelijke aspect van de woning. Benieuwd of deze vloersoort iets voor u is? Kom langs in onze showroom en ervaar het zelf.

V-groef laminaat vloeren kopen

De zijkanten van laminaatplanken worden doorgaans schuin afgewerkt. Hierdoor ontstaat een zogenaamde vellingkant. De groef die tussen de planken ontstaat heeft de vorm van een ‘v’. Hier is de naam v-groef dus van afgeleid. Het natuurlijke en realistische effect wat hierdoor ontstaat geeft de vloer ook een luxe of strakke look. Dankzij de uiterlijke kenmeren van de vloer doet deze het goed in vele interieurs. U hebt vast wel eens een laminaat vloer gezien waarbij de randjes, de groeven dus, om de planken goed zichtbaar zijn. Dit is een voorbeeld van de v-groef.

Verschillende soorten v-groef laminaat vloeren

Er bestaan verschillende soorten v-groef laminaat vloeren. Iedere soort heeft een net ander effect en unieke uitstraling. We lichten hieronder de verschillen toe.

2v
Bij de tweezijdige variant zijn alleen de lange zijdes van de plank schuin afgewerkt. De korte zijden sluiten naadloos op elkaar aan. Tweezijdige v-groef laminaat vloeren hebben een ruimtelijk effect. Zeker wanneer de planken in de lengte worden gelegd.

4v
Een laminaat vloer met vierzijdige v-groeven is aan alle zijdes van de planken schuin afgewerkt. Iedere individuele plank wordt dus extra benadrukt. Liefhebber van een landelijk en sfeervol interieur? Een vierzijdige v-groef laminaat vloer complementeert deze stijl feilloos.

5v
Als laatste bestaan er zelfs vijfzijdige v-groef vloeren. Hierbij zit er ook een groef in het midden van de vloer. Dit zien we echter wat minder bij laminaat vloeren, maar wel bij bijvoorbeeld tegellaminaat.

Kies het patroon dat bij u past

Naast verschillende kleuren en stijlen v-groef laminaat vloeren heeft u dus ook nog keuze tussen de bepaalde groeven. Afhankelijk van uw wensen en interieurstijl kunt u een laminaat vloer kiezen die hier het beste bij aansluit. Om u hierbij te helpen kunt u altijd even contact met ons opnemen. Uiteraard bent u ook van harte welkom om langs te komen in onze showroom. Hier kunt u met eigen ogen de onderlinge verschillen tussen v-groeven bekijken en de vloer kiezen die voldoet aan uw wensen, smaak en stijl. Ons team van specialisten staat klaar om u te adviseren over geschikte laminaat vloeren.

Plan een adviesgesprek aan huis in

Komt het echter niet uit om een bezoek te brengen aan onze showroom? Maakt u zich geen zorgen, dan nemen wij een aantal van onze mooiste monsterstalen mee en komen we langs bij u thuis of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Geniet van alle gemakken van thuis en bekijk en vergelijk diverse v-groef laminaat vloeren direct in uw eigen woning. Het vinden van een geschikte vloer was nog nooit zo makkelijk. Een afspraak inplannen doet u eenvoudig via onze website.  Voor overige vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We helpen u graag verder!

Afspraak maken showroombezoek