Houten vloeren onderhoud

Om jarenlang optimaal te genieten van uw houten vloer is het van belang dat u uw vloer goed onderhoud. Hout blijft een natuurlijk product wat het nodige onderhoud vraagt. Het is hierbij wel belangrijk dat u uw vloer op de juiste manier onderhoud. Het onderhoud van een houten vloer is verschillend en afhankelijk van de afwerking van de vloer. Heeft u geen idee wat er bij een onderhoudsbeurt aan een houten vloer komt kijken? En wilt u verzekerd zijn van het beste resultaat? Op deze pagina geven we u meer informatie over het onderhoud van houten vloeren.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Diverse onderhoudswerkzaamheden houten vloeren

Ligt in uw woning een prachtige houten vloer? Dan ervaart u de karakteristieke en authentieke sfeer die enkel gecreëerd worden door hout. Houten vloeren gaan jarenlang mee, mits ze op de juiste manier onderhouden worden. Hierdoor kunnen kleine slijtages zoals krassen of een dof uiterlijk voorkomen worden. Het soort onderhoud wordt bepaald door de afwerking van uw vloer. Een geoliede vloer vraagt een ander soort onderhoud dan een gelakte vloer. Er zijn een aantal algemene werkzaamheden die u kunnen helpen uw vloer in topconditie te houden. We zetten een paar belangrijke tips op een rijtje:

  • Gebruik uitsluitend schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor uw houten vloer. Behandel uw vloer nooit met krachtige middelen zoals allesreiniger. Dit kan uw houten vloer juist beschadigen.
  • Indien mogelijk, plaats viltjes onder zware meubels zoals uw bank, tafel of stoelen. Hiermee voorkomt u krassen.
  • Gebruik niet te veel water tijdens het dweilen van uw vloer. Te veel vocht kan uw vloer binnendringen en schade toebrengen. Wring de dweil goed uit.
  • Vermijd vocht op de vloer. Is er iets op de houten vloer gevallen? Maak de vloer dan zo snel mogelijk weer droog.

Schakel de diensten van VloerenDeur in

Toch adviseren we uw houten vloer ook na een aantal jaren een keer grondig onder handen te laten nemen door een professional. VloerenDeur voert ook onderhoud aan houten vloeren uit. Wellicht bent u na deze jaren ook wel toe aan een nieuwe afwerking van uw vloer? Tijdens een onderhoudsbeurt kunnen we de huidige laklaag verwijderen en een nieuwe afwerking toepassen. Dit kan dezelfde afwerking zijn, maar het mag ook een andere soort afwerking zijn. Dit levert u twee voordelen op. Een nieuwe laag betekent een betere bescherming van uw vloer en u geniet van een nieuw uiterlijk. U kunt op deze manier nog jaren het authentieke gevoel van hout ervaren, zonder dat u hiervoor een volledig nieuwe houten vloer hoeft aan te schaffen.

Meer informatie? Neem direct contact op

Heeft uw vloer wat extra aandacht nodig om er weer zo goed als nieuw uit te zien? Of wilt u meer weten over onze diensten? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvende offert aan via onze website. Wij voeren tevens ook vloerreparaties uit. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij adviseren u graag op alle mogelijk manieren welk onderhoud geschikt is voor uw houten vloer. Wilt u liever persoonlijk advies? U bent van harte welkom in onze showroom in Zoetermeer.