Houten vloeren renovatie

Heeft u een prachtige houten vloer in huis liggen en wilt u deze van een compleet vernieuwde en frisse uitstraling voorzien? Of is uw huidige houten vloer beschadigd en wilt u deze laten repareren? Laat dan uw houten vloer renoveren door de ervaren parketteurs van VloerenDeur. Wij zijn van alle markten thuis en gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Dankzij onze jarenlange ervaring in het leggen en herstellen van houten vloeren is uw vloer bij ons in betrouwbare handen.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Een houten vloer renovatie: dit kunnen wij voor u betekenen

Een houten vloer renovatie bestaat uit verschillende werkzaamheden, welke wij vakkundig voor u kunnen uitvoeren. Om u een duidelijke indruk te geven van onze werkwijze hebben wij hieronder voor u de diverse reparatiewerkzaamheden nader toegelicht. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Schuren van houten vloeren

Het vak van vloeren schuren is een ambachtelijk beroep dat aanzienlijke vaardigheden vereist. Door ervaring van vaak tientallen jaren, worden de fijne kneepjes van het vak geleerd. Dit ziet u ook duidelijk terug in het eindresultaat. Voor velen lijkt het een klus die elke handige klusser zelf uit kan klaren. Echter komt er bij houten vloeren schuren een aantal belangrijke aspecten kijken. Hier wordt maar al te vaak te weinig rekening mee gehouden. Met als resultaat een slecht geschuurde vloer.

Er is geen standaard manier van vloeren schuren. De vakman bepaalt bij elke vloer de beste aanpak op basis van een aantal factoren. Dit zijn o.a. de houtsoort, de vloeropbouw, de vloerconditie en de vloerafwerking. En dan is er nog het speciale gereedschap dat onze moderne parketteur in staat stelt een vloer te renoveren in de originele staat. Het belangrijkste gereedschap is de parketschuurmachine. Deze kan tot op mm nauwkeurigheid worden ingesteld. Hierdoor bepaalt de parketteur niet alleen de vlakheid van de vloer, maar ook hoe “zwaar” de machine schuurt.

Houten vloeren naar wens afwerken

Met vloerafwerking wordt bedoeld: de lak of olielaag die als bescherming wordt aangebracht op de houten vloer. Veel toegepaste vloerafwerkingen zijn hardwaxolie, olie en lak. De afwerking zorgt naast bescherming ook voor de uitstraling van de houten vloer. Houten vloeren kunnen worden afgewerkt in verschillende vochtbestendige kleuroliën. U heeft keuze uit ca. 25 diverse kleuropties. Daarnaast behoort naturel ook tot de mogelijkheden. Hierbij blijft de oorspronkelijke kleur van het hout zichtbaar. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Maar wat is nu de beste optie voor een houten vloer: olie, wax of lak?

Olie, wax of lak?
Van vroeger uit werden houten vloeren afgewerkt met een laklaag, omdat het de vloer een strak uiterlijk geeft. Hierbij was de structuur van het houten oppervlak als minder belangrijk gezien dan de uitstraling en het gemak van onderhoud. Een gelakte houten vloer is immers minder gevoelig voor vocht van bovenaf en neemt ook minder vuil op. Dit komt door de afsluitende werking van de laklaag.

Matlak als natuurlijk alternatief
Tegenwoordig leveren wij steeds vaker vloeren die zijn afgewerkt met een matte laklaag. Dit geldt voor zowel nieuwe vloeren, maar ook voor bestaande houten vloeren die door VloerenDeur worden gerenoveerd. Deze worden dan op locatie van een matte laklaag worden voorzien. Bij een matte lak blijft de oppervlakte van de houten vloer, nerf en structuur veel beter zichtbaar. Zo blijft de bestendigheid tegen vocht behouden en behoudt de vloer zijn natuurlijke uitstraling.

Daarnaast worden vloeren nu afgewerkt met een Invisible Protect lak. Deze lak zorgt er voor dat de natuurlijke uitstraling en structuur van onbehandeld hout behouden blijft. De vrijwel onzichtbare laag is door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen zeer krasbestendig en eenvoudig te reinigen.

Interesse? Vraag een offerte aan!

Benieuwd wat we voor u en uw houten vloer kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via de website. Heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen en geven professioneel en persoonlijk advies.

Afspraak maken showroombezoek