Houten vloer brede plank

Bent u liefhebber van een houten vloer met een brede plank? We hebben een prachtige collectie houten vloeren die door de brede planken uw interieur een onderscheidende uitstraling geven. Brede planken creëren rust in uw woning en laten de ruimte optisch groter lijken. Om deze reden groeit deze vloersoort in populariteit. Houten vloeren met brede planken bieden we in allerlei maten, kleuren en legpatronen. We adviseren u graag over de mogelijkheden. Kom langs bij onze showroom voor inspiratie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Brede plank houten vloer kopen

Een brede plank laat het nerfpatroon veel beter zien dan een medium of smalle plank. Ook de is de kleurbeleving anders, want de volle breedte laat kleuren en de details meer tot zijn recht komen. Ondanks dat bijvoorbeeld noesten dus beter zichtbaar zijn, ontstaat er met een houten vloer brede planken een ruimtelijk effect en meer rust. Omdat deze vloersoort afwijkt van de standaard breedte, bent u verzekerd van een unieke vloer die direct bij binnenkomst opvalt. Afhankelijk van het soort hout dat u kiest en het legpatroon, kunt u zelf bepalen hoe robuust, klassiek of juist of rustig de vloer oogt. Uiteraard speelt uw inrichting ook een rol. Een brede plank houten vloer kan uw interieurstijl mooi complementeren.

Uitstraling brede plank houten vloer

Bij een brede houten vloer kan het gaan om verschillende soorten en kleuren. Alle delen zijn in verschillende breedtes en diktes af te leveren. De plank bepaalt de sfeer in uw woning, een brede plank kan rust creëren, maar kan daarentegen ook juist een opvallende blikvanger in een ruimte zijn. Door de brede planken af te werken met een speciale olie zorgt u ervoor dat de planken beschermt blijven tegen vuil en vocht. Het is heel belangrijk voor uw vloer om deze laag goed bij te houden. Zo geniet u nog jarenlang van een schitterende brede plank houten vloer.

Periodiek onderhoud is essentieel

Om uw houten vloer in optimale conditie te houden, is periodiek onderhoud noodzakelijk. Hiermee kunt u de levensduur van uw houten vloer met brede planken aanzienlijk verlengen. We adviseren om uw vloer minimaal regelmatig handvochtig  af te nemen en schoon te maken met speciaal reinigingsmiddel wat de oppervlaktebehandeling niet aantast. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals lak, hardwaxolie en olie. Na het reinigen kunt u de houten vloer af en toe voorzien van een laag onderhoudsmiddel wat is afgestemd op de oppervlaktebehandeling waarmee de vloer is afgewerkt. Hiermee beschermt u de oppervlaktebehandeling en verwijderd u kleine beschadigingen. Houd daarnaast de luchtvochtigheid in de gaten om problemen door uitzetten en krimpen te voorkomen. Is uw vloer beschadigd of is de toplaag toe aan een nieuwe afwerking? Ons team van specialisten komt graag bij u langs om uw houten vloer te renoveren.

Bezoek onze showroom of plan een adviesgesprek aan huis in

Past een houten vloer met brede planken goed in uw interieur? Dan komen we graag bij u langs voor een adviesgesprek aan huis. U hoeft nergens meer naar om te kijken. We nemen onze stalen mee, zodat u met alle gemakken van thuis onze collectie houten vloeren met brede plank kunt bekijken. Komt u liever bij ons langs? Ook dat kan! In onze showroom krijgt u een betere indruk van alle opties. Wij werken uitsluitend op afspraak, zodat we u de aandacht kunnen schenken die u verdiend. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website en bestel eenvoudig de vloer van uw dromen. Heeft u vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Afspraak maken showroombezoek