Eiken vloeren 

Bent u op zoek naar een authentieke uitstraling voor uw interieur? Met een eikenhouten vloer van VloerenDeur creëert u de gewenste sfeer. Eiken vloeren zien we in vele woningen terugkomen. Dankzij de goede bewerkingsmogelijkheden zijn eiken vloeren in vele kleurvarianten verkrijgbaar en daarom een geliefde vloersoort. Het robuuste karakter in combinatie met een elegante uitstraling maakt dat deze vloer in vele interieurs past. Laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod aan eiken vloeren. Benieuwd welke eiken vloer het beste bij u past? Kom langs in onze showroom in Zoetermeer of plan een afspraak aan huis in. Voor optimaal comfort en gemak komen onze specialisten komen dan bij u thuis en nemen alle stalen mee!

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Eiken vloeren kopen

Als u van plan bent om een eiken vloer te kopen dan hecht u waarde aan kwaliteit en een stijlvol uiterlijk. Onze eiken vloeren zijn namelijk afkomstig van de beste merken uit de branche en allen gemaakt van hoogwaardige materialen. In de meeste gevallen komen onze eiken vloeren voort uit Europees eikenhout. Het unieke aan deze houtsoort is dat het hout zeer uiteenlopende patronen kan hebben. Zo zijn er eiken vloeren met veel noesten of met minder noesten. In het algemeen stralen eiken vloeren met minder noesten rust uit, terwijl veel noesten juist een levendige en speelse look geven. Daarnaast kenmerkt een eiken vloer zich door de vlamtekeningen in het hout. De vlamtekening komt tot stand door de zichtbaar afnemende jaarringen, omdat de boom in de hoogte steeds smaller wordt. Bij het zagen van de boom in de lengte komt het vlampatroon naar voren.

Eigenschappen van eiken vloeren

Eiken vloeren zijn ontzettend sterk, veerkrachtig en bovendien minder gevoelig voor beschadigingen. Opvallend voor deze vloersoort is het hoge looizuurgehalte. Deze eigenschap zorgt ervoor dat schimmels geen kans krijgen om de vloer te beschadigen en dat het hout gerookt kan worden. Een onbehandelde eiken vloer heeft een geelbruine tot cognackleurige tint. Wanneer u kiest om uw eiken vloer te roken dan krijgt het hout een diepbruine kleur, wat een warm effect geeft. Daarnaast is het mogelijk de vloer af te werken met een invisible afwerking. Hierdoor is de vloer wel goed beschermd, maar lijkt het alsof de vloer in uw woning onbehandeld is en dus een natuurlijke uitstraling heeft. We laten graag aan u eiken vloeren zien met een andere behandeling of afwerking, zodat u een goed idee krijgt van alle mogelijkheden.

Ontdek de verschillende voordelen

Net zoals andere houten vloeren kan een eiken vloer helemaal naar wens bewerkt worden. Afhankelijk van uw woonstijl en smaak kunt u tal van kanten uit. Zo is het mogelijk om eiken vloeren te roken, waxen, oliën, lakken of borstelen. Iedere afwerking geeft net weer een ander resultaat en beïnvloed de mate van onderhoud. Houd hier dus rekening mee tijdens de zoektocht. Omdat een eiken vloer zo sterk is kan het eigenlijk een leven lang meegaan. Bent u de uitstraling van de vloer na verloop van tijd beu? Of kan de vloer een opknapbeurt gebruiken? Dan schuurt u de bovenste laag van de eiken vloer eraf en kiest u voor een nieuwe afwerking. Dit is vele malen goedkoper dan het opnieuw kopen en leggen van een vloer.

Eiken vloeren nemen bovendien de omgevingstemperatuur eenvoudig aan. Eiken vloeren voelen doorgaans lekker warm aan. Bij VloerenDeur bieden we zowel lichte eiken vloeren als donkere eiken vloeren aan zoals zwarte eiken vloeren. Maar ook als u op zoek bent naar een moderne grijze eiken vloer, een massief eiken vloer kunt u bij ons aankloppen. Liever een witte eiken vloer voor een eigentijdse en moderne sfeer? Ook deze variant hebben we in ons assortiment. We nemen graag de tijd om uw wensen te bespreken en een eiken vloer te vinden die perfect op deze wensen en uw budget aansluit. Bij een bezoek aan onze showroom in Zoetermeer kunt u in alle rust de verschillende eiken vloeren bekijken en met elkaar vergelijken.

Alles over onze eiken vloeren

In welke interieurs komt een eiken vloer goed tot zijn recht? Omdat er zoveel variaties mogelijk zijn met eiken vloeren, komen ze in vrijwel ieder interieur goed tot zijn recht. Niet alleen zijn er eiken vloeren verkrijgbaar in een bepaalde kleur zoals zwart, wit, grijs of donker en licht, maar u kunt hier bovenop nog kiezen voor een afwerking die de vloer helemaal uniek maken. Met een eiken vloer maakt u ongetwijfeld een waanzinnig eerste indruk. Met zoveel keuze is het misschien lastig om de perfecte vloer te vinden. Plan daarom een adviesgesprek aan huis in of breng een bezoekje aan onze showroom. We voorzien u graag van passend en persoonlijk advies.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een eiken vloer? Bij het kopen van een eiken vloer komt u voor vele keuzes te staan. Zo heeft u ruime keuzes uit de soorten vloeren, de afwerkingen en de merken eiken vloeren. Het is daarnaast belangrijk dat u vooraf bepaalt waar de vloer komt te liggen. Hierdoor kan de dikte van de eiken vloer namelijk vastgesteld worden. Eiken vloeren zijn echte blikvangers en komen goed tot hun recht in een kamer waar veel gasten worden ontvangen. Denk hier bijvoorbeeld aan de woonkamer, waar een warme en gastvrije sfeer ontstaat die de vloer creëert.

Zijn eiken vloeren duurzaam? De eiken vloeren van VloerenDeur zijn natuurproducten. Uiteraard hebben wij dan ook oog voor mens en milieu. Wij werken volgens de Europese wetgeving op het gebied van milieu. Daarom werken wij ook uitsluitend samen met merken die voldoen aan onze kwaliteitseisen en deze waarden met ons delen. Bovendien is hout één van de meest duurzame bouwmaterialen, omdat hout herbruikbaar is. Eiken vloeren gaan daarnaast heel lang mee. Door de vloer te schuren en te voorzien van een nieuwe afwerking is het niet noodzakelijk om steeds weer een nieuwe houten vloer aan te schaffen.

Mogen we langskomen?

Is een eiken vloer perfect voor u en bent u woonachtig in omgeving Zoetermeer, Delft, Den-Haag of Rotterdam? Dan komen we graag bij u langs! Wij zijn echter ook actief in de regio’s Noord-Brabant, Zeeland of Limburg! U hoeft nergens meer naar om te kijken. We nemen onze stalen mee, zodat u met alle gemakken van thuis onze collectie aan eiken vloeren kunt bekijken. Samen doorlopen we al uw wensen en verwachtingen om zo tot de beste eiken vloer te komen voor uw woning. Komt u liever bij ons langs? Ook dat kan! In onze showroom krijgt u een betere indruk van alle opties of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij werken uitsluitend op afspraak, zodat we u de aandacht kunnen schenken die u verdiend. Persoonlijk advies, passie en vakmanschap; dat is VloerenDeur!

Afspraak maken voor advies aan huis