Gietvloeren

Liefhebber van een strakke en moderne uitstraling? Daar past een gietvloer uitstekend bij. Een gietvloer wordt aangebracht boven op de cementdek- of anhydrietvloer. Ze worden zoals de naam al zegt “gegoten”. Hoewel dit een eenvoudige manier van aanbrengen lijkt, is het echter een vaardigheid die juist veel vakmanschap en expertise vraagt. VloerenDeur heeft specialisten in huis die uw gietvloer professioneel, efficiënt en egaal bij u komen leggen. Niet alleen hebben wij de kennis en kunde, ook beschikken wij over de beste materialen om dit te realiseren. Vraag een vrijblijvende offerte aan en laat u verrassen door de mogelijkheden!

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Gietvloer kopen

De gietvloeren van VloerenDeur koopt u tegen aantrekkelijke prijzen. Onze gietvloeren zijn zeer veelzijdig en toepasbaar in iedere soort ruimte. Zo is een gietvloer prachtig in een woonkamer, maar kan ook in uw garage, slaapkamer of zelfs badkamer een schitterend resultaat geven. Daarnaast kunnen wij onze gietvloeren ook in zakelijke gebouwen realiseren. De kenmerken van een gietvloer zijn de naadloze afwerking en strakke uiterlijk. Met een gietvloer creëert u meer eenheid, want de hele vloer is egaal. Dit maakt dat een gietvloer een perfecte basis is om verder mee uit te breiden en uw eigen stijl te maken. Onze gietvloeren zijn van de hoogste kwaliteit en worden professioneel gegoten in ieder gewenste ruimte.

De voordelen van gietvloeren

Onze gietvloeren kennen tal van voordelen. We hebben de meest belangrijke voor u op een rijtje gezet:

  1. Een gietvloer kent een lange levensduur en is dus absoluut de investering waard

  2. Door het plaatsen van een gietvloer krijgt uw woning een zeer moderne en industriële uitstraling

  3. Een gietvloer is een onderhoudsarme vloerbedekking

  4. De combinatie van een vloerverwarmingssysteem en een gietvloer is een hele goede combinatie vanwege het hoge rendement en de lage isolatiewaarde

  5. Doordat de gietvloer een relatief dunne vloer is, kan een gietvloer vrijwel altijd worden toegepast in bestaande situaties zonder dat problemen ontstaan bij keukens, drempels en bijvoorbeeld de schuifpui

  6. Een gietvloer is naadloos en drempelloos

  7. Gietvloeren zorgen voor meer eenheid in een interieur

Gietproces van onze gietvloeren

Het is belangrijk om te weten dat een gietvloer is opgebouwd uit 4 lagen. Wanneer we een gietvloer gaan leggen dan is de eerste stap het egaliseren van de ondervloer. Hierdoor ontstaat er een vlakke basis die ervoor zorgt dat hierop een mooie strakke gietvloer kan worden gemaakt. Nadat de vloer egaal is gemaakt, wordt een zogenaamde schraaplaag aangebracht. Op deze laag wordt de gietvloer aangebracht die u heeft gekozen. Tot slot wordt de laklaag aangebracht en is uw woning voorzien van een perfect naadloze en strakke vloer.

Keuze uit diverse kleuren en uitstralingen

Wanneer u kiest voor een gietvloer dan heeft u de mogelijkheid om de vloer een bepaalde uitstraling te geven. Een veelvoorkomende keuze is een unikleur. De gietvloer kan ook geleverd worden in meerdere kleuren waardoor deze een meer levendige uitstraling krijgt. Een gietvloer in betonlook geeft uw interieur een industriële en moderne uitstraling. Doorgaans zijn gietvloeren vrij natuurlijk van kleur. Kleuren zoals grijs, wit, beton of groen komen het meest voor. Natuurlijke tinten vormen een uitstekende basis om mee te combineren. Eén ding is zeker: met een gietvloer maakt u ongetwijfeld een onvergetelijke eerste indruk. We bespreken graag met u welke kleur gietvloer het beste bij uw woning past.

Alles over onze gietvloeren

Wat kost een gietvloer per m2? We begrijpen dat met zoveel aanbieders het lastig is om een goede keuze te maken. De prijzen voor het leggen van een gietvloer per m2 kan per aanbieder namelijk verschillen. Het is hierbij belangrijk dat u niet appels met peren vergelijkt. Het materiaal waarvan gietvloeren vervaardigd worden, het aantal vierkante meters dat gegoten moet worden, het serviceniveau en de ervaring van vakmensen hebben allemaal invloed op de prijs per m2. Met zoveel factoren die een rol spelen is het ook lastig om een gemiddelde prijs te geven. Vraag een vrijblijvende offerte aan via onze website om een inschatting te krijgen van de kosten van een gietvloer bij u thuis!

Wat is de levensduur van een gietvloer? Het prettige aan een gietvloer is dat deze ontzettend lang meegaan. Bij normale woonhuizen gaan gietvloeren gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar mee. Mocht de vloer na verloop van tijd toch wat gebruikerssporen achterlaten zoals krassen of minder mooie plekken vertonen, dan kunt u er ook altijd nog voor kiezen om enkel de toplaag te vervangen. Slechts een dun laagje van de vloer wordt dan vervangen. Uw vloer is dan weer zo goed als nieuw! Uiteraard kunt u hiervoor ook bij VloerenDeur aankloppen. We voeren namelijk ook renovaties uit!

Moet je een gietvloer beschermen tegen krassen? Over het algemeen zijn gietvloeren goed kras- en slijtvast. Om de levensduur te verlengen zijn er echter wel een aantal voorzieningen die u kunt treffen om lelijke plekken en krassen te voorkomen. Plaats bijvoorbeeld een mat bij de voordeur en eventueel achterdeur, zodat mensen hun schoenen kunnen vegen. Hierdoor kan vuil en zand minder eenvoudig verplaatst worden en krassen opleveren in de gietvloer. Bovendien kunt u speciale viltjes onder zware meubels uit uw interieur plakken. Dit zorgt ervoor dat bij verplaatsing van de meubelen ze geen krassen of beschadigen kunnen aanbrengen aan uw gietvloer.

Hoelang duurt het om een gietvloer aan te leggen? Zoals eerder vermeld is het aanbrengen van een gietvloer een zeer complex proces. Dit kost tijd. Gemiddeld duurt het 3 tot 5 dagen om de gietvloer te vervaardigen. Er komen naast het gieten van de vloer nog andere werkzaamheden kijken die uitgevoerd moeten worden voorafgaand aan het gieten. Zo moet de ondervloer wellicht eerst gerepareerd en geëgaliseerd worden. Na het gieten moet de gietvloer drogen en de gewenste afwerking krijgen. We adviseren daarom rekening te houden met anderhalve week wachttijd, voordat u de gietvloer in gebruik kunt nemen.

Kom langs in onze showroom of plan een afspraak aan huis in!

Om een beter beeld te krijgen van alle mogelijkheden van onze gietvloeren nodigen wij u van harte uit in onze showroom. Hier kunt u zelf de look en feel ervaren van de diverse gietvloeren en afwerkingen. Wij werken uitsluitend op afspraak! Speciaal voor comfort en gemak kunnen we echter ook bij u thuis langskomen. Wij nemen dan onze stalen mee, zodat u thuis ons complete assortiment aan vloeren kunt bekijken. Samen met u doorlopen we alle opties en uw wensen om zo tot het beste resultaat te komen. Heeft u interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onze website! Voor vragen of advies kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. We helpen u graag verder!

Afspraak maken showroombezoek