Witte eiken vloeren

Met een witte eiken vloer kunt u alle kanten op. Binnen ons assortiment witte eiken vloeren heeft u ruime keuze. Eikenhout is tenslotte op zoveel manieren te bewerken dat er altijd wel een passende vloersoort tussen zit. De witte kleur van de eiken vloer wordt gerealiseerd doordat we deze een white wash behandeling krijgt. Hierdoor krijgt de vloer zijn karakteristieke uitstraling en kleurstelling. Wilt u de verschillende witte eiken vloeren met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak en kom langs bij onze showroom in Zoetermeer. Op onze website kunt u alvast wat inspiratie opdoen en een selectie maken van de vloeren welke u eens beter wilt ervaren in onze winkel.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Witte eiken vloeren kopen

Eikenhout blijft één van de meest gekozen vloerbedekkingen. Dit komt omdat deze vloersoort een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kent. Voor een witte eiken vloer betaalt u absoluut niet de hoofdprijs, maar geniet u wel van een kwalitatief hoogwaardige vloersoort waarvan u een leven lang plezier heeft. De toplaag is kras- en slijtvast en kan dus prima tegen een stootje. Bovendien heeft u haast geen omkijken naar uw witte eiken vloer, omdat het onderhoud minimaal is. Tijdens een schoonmaakbeurt kunt u de vloer eenvoudig even meenemen door deze te stofzuigen en eventueel te dweilen. Omdat eikenhout warm aan de voeten voelt, is deze vorm van vloerbedekking ook gewild in de slaapkamer. Er is niks zo vervelends als uit bed stappen op een koude vloer. Met een witte eiken vloer heeft u hier nooit meer last van. Een witte eiken vloer is ook uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Witte eiken vloeren ontstaan door een white wash

Een white wash behandeling wordt ook wel een white wash behandeling genoemd. Dit komt uiteraard door het resultaat. Een white wash behandeling geeft het hout een grijze of witte kleurstelling. Eikenhout is bij uitstek geschikt om zich zo te laten behandelen. De intensiteit van de witte kleur is afhankelijk van de hoeveelheid kleurpigment die gebruikt wordt bij de bewerking. Hoe meer pigment er toegevoegd wordt, hoe sterker de witte kleur van het eikenhout zal zijn, maar ook hoe minder goed de houttekening en nerven zichtbaar zijn. Slechts een kleine hoeveelheid pigment geeft het hout een witte gloed en behoud het oorspronkelijke karakter van het hout. Het is aan u om te bepalen hoe wit u uw eiken vloer wilt hebben. We adviseren u graag over de beste mogelijkheden in uw situatie.

Kies de afwerking die bij uw interieur past

Eikenhout is zeer geliefd vanwege de karakteristieke uitstraling. De robuuste en stijlvolle look en feel doet het goed in veel interieurs. Een andere reden waarom een witte eiken vloer een goede keuze is, zijn de vele bewerkingsmogelijkheden. Een witte eiken vloer komt goed tot zijn recht in klassieke woningen of moderne stijlen. Naast een white wash behandeling, zijn er namelijk nog veel meer afwerkingen mogelijk. Zo kunnen we het hout schuren, borstelen, roken, logen, beitsen, lakken, oliën of met hardwax olie behandelen. Iedere behandeling geeft uw vloer een unieke uitstraling.

Bezoek onze showroom

Onze witte eiken vloeren zijn van topkwaliteit. Wilt u ons assortiment vloeren zelf ervaren? U bent van harte welkom in onze showroom. Op afspraak kunt u in alle rust en ruimte onze diverse collecties bekijken. Heeft u al een keuze gemaakt? U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen via onze website. We sturen u dan een offerte op maat toe. Het is echter ook mogelijk om een adviesgesprek aan huis in te plannen. We nemen dan diverse monsterstalen mee, zodat u direct kunt zien hoe een witte eiken vloer staat in uw eigen woning.

Afspraak maken showroombezoek