Houten vloeren egaliseren

Heeft u een nieuwe vloer gekocht, maar ligt er momenteel al een bestaande houten vloer in uw woning? Dan is het belangrijk om deze vloer eerst te egaliseren. Hierdoor ontstaat er een vlak en strak resultaat. Het egaliseren van houten vloeren is een specialistische klus. Het is tenslotte bepalend voor een blijvend mooie vloer. VloerenDeur kan u hierbij helpen. Ons team van ervaren parketteurs komt graag bij u langs en neemt u deze klus uit handen. Lees op deze pagina meer over onze werkwijze en op welke manieren wij houten vloeren egaliseren.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Egaliseren houten vloeren op verschillende manieren

Als we een houten vloer egaliseren dan kunnen we dit op diverse manieren aanpakken. Het is afhankelijk van de soort houten vloer, de huidige staat, de nieuwe vloersoort en op welke wijze de nieuwe vloer gelegd gaat worden. Hieronder beschrijven we de drie verschillende egalisatie technieken die we toepassen.

Tussenvloer

De bestaande planken van de houten vloer kunnen worden geëgaliseerd of “legklaar” gemaakt worden voor het plaatsen van een nieuwe houten vloer, click pvc of laminaatvloer door deze te voorzien van een tussenvloer van plaatmateriaal. Hierbij kan ook worden gekozen voor een tussenvloer die de ondervloer vlak maakt. Indien gewenst kan er gebruik worden gemaakt van een speciale tussenvloer die zorgt voor reductie van het geluid in de onderliggende ruimtes. Daarnaast kunt u kiezen voor een vloer met sterke isolerende eigenschappen, waardoor er sprake is van minder optrekkende kou.

Egalinelaag

Een andere manier om houten vloeren te egaliseren is door middel van een egalinelaag. We voorzien de bestaande ondervloer dan van een speciale egalinelaag die is geschikt voor egalisatie van houten vloeren. Hiervoor gebruiken we ander materiaal dan bij het egaliseren van een cementdekvloer. Na het aanbrengen van deze egalinelaag kan hierop bijvoorbeeld een parket of pvc vloer worden verlijmd.

Fermacell platen

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een tussenvloer van fermacell platen. Deze vloer egaliseert de bestaande houten vloer, maar hier kan ook een vloerverwarmingssysteem worden ingefreesd. Aansluitend kan hierop een vloer naar keuze worden gelegd. Dat kan zowel zwevend als rechtstreeks verlijmd gedaan worden.

Laat het over aan een ervaren professional

Egaliseren op hout vraagt de nodige vakkennis, ervaring en materialen. Wij hebben al deze principes in huis en kunnen dit vakkundig voor u uitvoeren. Met name in de zakelijke markt wordt er veel aandacht besteed aan een goede ondervloer. Maar ook in woningen van particulieren is het geen slecht idee om de ondervloer eerst eens grondig te laten inspecteren door een deskundige, voordat de uiteindelijke vloer wordt geplaatst. Het is namelijk niet altijd met het blote oog te zien of een ondervloer voldoet aan de gestelde eisen voor het aanbrengen van de gekozen vloer. We komen daarom graag eerst langs voor een adviesgesprek en bespreken dan alle opties met u door.

Uw nieuwe vloer op een strakke ondergrond?

We egaliseren graag uw houten vloer, zodat u op een vlakke ondergrond uw nieuwe vloer kunt leggen. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website. Onze specialisten komen graag bij u langs en nemen alle mogelijkheden met u door. Uiteraard kunt u bij vragen over onze aanpak en werkwijze gerust contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer!

Afspraak maken showroombezoek