Vloer zelf leggen

Nederland is het land van de doe-het-zelvers. We zijn er goed in en halen er veel voldoening uit. Bij ons heeft u de keuze om bepaalde vloeren zelf te leggen. Bent u handig? Een doe-het-zelver of een manusje-van-alles die met plezier klust in- en rondom het huis? Op deze pagina leggen wij u uit welke vloeren uit ons assortiment geschikt zijn om zelf te leggen. Vloeren waarbij er speciale vakkennis en ervaring nodig is, adviseren we dan ook altijd om uit te besteden aan de professionele parketteurs van VloerenDeur.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Vloeren uit ons assortiment die u zelf kunt leggen

Vloeren kunnen op allerlei manieren gelegd worden, afhankelijk van uw wensen en de vloersoort. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen zwevend gelegde vloeren en verlijmde vloeren. Hieronder lichten we beide opties nader toe.

Zwevend gelegd

In het algemeen zijn vloeren zwevend gelegd moeten worden prima zelf te leggen. Concreet betekent dit voor u dat u de volgende vloeren uit ons assortiment zelf zwevend kunt leggen:

  • Kliklaminaat
  • Klik PVC
  • Houten vloeren

In onze showroom kunt u terecht voor 40 soorten kliklaminaat, 65 diverse klik PVC vloeren en ongeveer 75 soorten houten vloeren. Dit houdt in dat een groot deel van ons assortiment, indien gewenst, zelf gelegd kan worden. Zowel houten vloeren als PVC en laminaatvloeren bestaan uit planken die brede delen hebben of kleinere stroken hebben.

Wilt u een vloer leggen in een visgraat patroon of in Hongaarse punt? Dan raden we het aan om deze klus altijd uit te besteden aan een ervaren parketteur. Dit vraagt de nodige ervaring en vakmanschap. Voor deze service kunt u uiteraard altijd bij VloerenDeur terecht.

Verlijmd gelegd

Daarnaast kunnen houten vloeren en PVC vloeren eventueel ook verlijmd worden. Dit kunt u zelf doen, maar we adviseren dit enkel te doen wanneer u enige ervaring heeft in het leggen van verlijmde vloeren en u beschikt over het juiste materiaal en gereedschap.

Profiteer van onze aanvullende services

Bij ons profiteert u van uitstekende aanvullende services wanneer u besluit uw vloer zelf te leggen. We bieden aan om vooraf bij u de ruimtes in te meten, de ondervloer te beoordelen op vlakheid en bij nieuwbouwprojecten meten we het vochtpercentage van de ondervloer. Tijdens zo’n inspectie heeft u de mogelijkheid om allerlei (technische) vragen stellen zodat er een goede start gemaakt kan worden. Daarbij kunnen we een goed advies geven over de keuze van de gewenste/vereiste ondervloer. Wanneer blijkt dat er nog iets aan de ondervloer gedaan moet worden, kunnen wij dit eventueel verzorgen.

Overweegt u een vloerverwarmingssysteem? Dan kunnen wij dit voor u regelen en komen aanleggen. U kunt daarna zelf de vloer leggen. Dit is voor ons geen enkel probleem. Ook wanneer een vloer geluidsisolerend gelegd moet worden, kunnen wij de juiste ondervloer aanbieden zodat de u geen risico loopt wanneer buren onverhoopt mogen klagen. Hierdoor bent u verzekerd van optimale geluidsreductie en kunt u zelf de vloer leggen.

Kortom, we nemen alle zorgen van u over; u hoeft de vloer alleen maar te leggen!

Interesse? Neem contact op!

Heeft u interesse in één van onze prachtige vloeren en wilt u deze liever zelf leggen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. Deel uw wensen met ons en wij zullen alles er aan doen om u te helpen de vloer van uw dromen te realiseren.

Afspraak maken showroombezoek