Houten vloeren schuren

Door intensief gebruik van uw houten vloer door de jaren heen kan deze sporen van slijtage vertonen. Het schuiven van meubels over de grond, spelende kinderen, eventuele huisdieren en het schuureffect van zand onder schoeisel, al deze situaties zorgen ervoor dat uw prachtige houten vloer langzaam slijt. Ook kan de vloer onder invloed van zonlicht mogelijk verkleuren. Om langer te genieten van uw houten vloer is het belangrijk om deze goed te onderhouden en eens per 8 tot 15 jaar te schuren. Houten vloeren schuren kunt u zelf doen of laten doen.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

 

Uw houten vloer zelf schuren

Een houten vloer is een kostbare vloer. Het is logisch als u de werkzaamheden liever overlaat aan een professional. Het is echter ook mogelijk om uw houten vloer zelf te schuren. U dient hiervoor de juiste methode toe te passen en te beschikken over geschikte gereedschappen. Een parketschuurmachine voor de grote oppervlaktes, een kantschuurmachine voor het preciezere werk en een handschuurmachine met een zachte en harde korrel heeft u nodig. Deze apparatuur kunt u vaak huren bij een bouwmarkt of andere specialistische zaak. Als u nog niet eerder een houten vloer heeft geschuurd of heeft gewerkt met een machine, vraag dan advies aan een ervaren professional zoals VloerenDeur. We hebben inmiddels veel ervaring in het leggen en schuren van houten vloeren.

 

Het schuren van uw houten vloer uitbesteden aan een professional

Besteed u het schuren van uw houten vloer toch liever uit aan een specialist? Door de werkzaamheden aan onze parketteurs over te laten bent u van het beste eindresultaat verzekerd. Onze vakmensen hebben uitgebreide kennis van de verschillende houten vloeren en weten precies welke techniek en materialen nodig zijn om uw houten vloer te repareren. Regelmatig volgen zij trainingen en workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Ook zorgen ze ervoor dat het schuren op een stofvrije manier gebeurd. Het laten schuren wordt in verschillende stappen gedaan. We werken van grof naar fijn. Het aantal fasen is afhankelijk van de beschadigingen aan de vloer, de te verwijderen beschermlagen en of er een nieuwe afwerking gewenst is. De vakman van VloerenDeur gaat verder dan enkel het opschuren van uw houten vloer.

Pak uw vloer gelijk goed aan

Als we uw vloer geschuurd hebben, dan kunnen we ook direct een nieuwe behandeling aanbrengen om het hout te beschermen. Kiest u voor lakken? Dan brengen we meerdere lagen aan. Voordat we de laatste laag aanbrengen, polijsten we de vloer nog één keer. Alle houtvezels die rechtop komen te staan door het lakken, schuren we er op deze manier lichtjes af. Indien u gaat voor olie of hardwax, dan dient dit na het aanbrengen 24-36 uur te drogen. Reinig de vloer 2 weken na het aanbrengen ook niet met water. Dit zorgt voor het beste resultaat.

Hulp nodig? We zijn u graag van dienst

Heeft u vragen over het schuren van houten vloeren, twijfelt u over de juiste behandeling voor uw vloer of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem gerust contact met ons op. We geven graag vrijblijvend advies en plannen samen met u een geschikt moment in om de vloer te behandelen.

Kunnen wij u helpen?