Houten vloeren lakken

Heeft u een prachtige houten vloer liggen in huis? Dan kunt u ervoor kiezen om deze te voorzien van een laklaag. Lak beschermt de vloer tegen vuil en vocht. U kunt lak aanbrengen na het leggen van de houten vloer. Als specialist op het gebied van vloeren kunnen wij u adviseren over het leggen, leveren en behandelen van houten vloeren. We delen graag onze kennis met u en ondersteunen u bij het lakken van uw houten vloer. Bescherm uw houten vloer van krassen, vuil en vocht en geef deze een mooie laklaag. Op deze pagina vertellen we u meer over de voordelen van het lakken van houten vloeren.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Waarom uw houten vloer lakken?

Een houten vloer lakken zorgt ervoor dat uw vloer goed beschermd is tegen verschillende elementen. De laag vormt een extra dekkende laag over uw vloer heen. Uw houten vloer kan hierdoor niet aangetast worden door scherpe voorwerpen, vuil of vocht. Voordat u overgaat tot het aanbrengen van de lak, dient u een aantal voorbereidingen te treffen. Maak de vloer schoon en ontvet deze door middel van een speciale reiniger. Vervolgens kunt u de vloer schuren met fijn tot middelgrof schuurpapier. Let hierbij op dat u schuurt in de richting van de houtnerf. Hiermee voorkomt u dat schuurkrassen zichtbaar worden. Om de vloer hierna stofvrij te krijgen kunt u met een zachte bezem de grond aanvegen. Reinig en ontvet de houten vloer daarna nogmaals. Nu is uw houten vloer klaar om gelakt te worden.

Lak houten vloer aanbrengen

Toch adviseren we uw houten vloer ook na een aantal jaren een keer grondig onder handen te laten nemen door een professional. VloerenDeur voert ook onderhoud aan houten vloeren uit. Wellicht bent u na deze jaren ook wel toe aan een nieuwe afwerking van uw vloer? Tijdens een onderhoudsbeurt kunnen we de huidige laklaag verwijderen en een nieuwe afwerking toepassen. Dit kan dezelfde afwerking zijn, maar het mag ook een andere soort afwerking zijn. Dit levert u twee voordelen op. Een nieuwe laag betekent een betere bescherming van uw vloer en u geniet van een nieuw uiterlijk. U kunt op deze manier nog jaren het authentieke gevoel van hout ervaren, zonder dat u hiervoor een volledig nieuwe houten vloer hoeft aan te schaffen.

Een sterke toplaag

Na het aanbrengen van een laklaag op uw houten vloer, profiteert u van een uitstekend beschermde vloer. Daarnaast is de toplaag zeer sterk en kan prima tegen een stootje. Schuift u regelmatig uw meubels over de vloer? Of zijn er spelende kinderen die intensief gebruik maken van de houten vloer? Het aanbrengen van een beschermende laag is dan geen overbodige luxe. Zo geniet u extra lang van de prachtige houten vloer in uw woning.

Advies nodig? Neem contact op

Gaat u binnenkort zelf aan de slag met het schuren en lakken van uw houten vloer en bent u nog op zoek naar professioneel advies of praktische tips? U kunt altijd onze kennis van houten vloeren en verzorging raadplegen. We voorzien u graag van persoonlijk en eerlijk advies. Neem direct contact met ons op of laat u adviseren tijdens een bezoek aan onze showroom. Maak hiervoor wel even een afspraak.

Kunnen wij u helpen?