Houten vloeren krassen

Heeft u krassen ontdekt op uw houten vloer? Krassen zijn de vijand van iedere eigenaar. Maar hoe ontstaan krassen en wat kunt u er aan doen? Goed vloeronderhoud is belangrijk om uw vloer in optimale conditie te houden en de levensduur te verlengen. Bij VloerenDeur hechten we hier veel waarde aan. Inmiddels hebben we jarenlange ervaring in het leveren en leggen van houten vloeren. Iedere klant voorzien we van uitgebreid onderhoudsadvies. Het is ons doel om u zo lang mogelijk te laten genieten van een krasloze houten vloer. Toch kan het voorkomen dat er krassen ontstaan in de vloer.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

 

Krassen op houten vloer verwijderen met onze tips

Het verwijderen van krassen op uw houten vloer doet u op verschillende manieren. Welke techniek voor u van toepassing is, is afhankelijk van het type vloer en afwerking die u gekozen heeft. Zijn er krassen ontstaan op uw gelakte vloer? Dan kunt u deze herstellen, maar dit gaat niet zo eenvoudig. Kleine krasjes kunt u met een intensiefreiniger schoonmaken om de oude onderhoudslagen te verwijderen. Breng vervolgens een nieuwe laklaag aan om uw vloer opnieuw te beschermen. De krasjes moeten nu verdwenen zijn. Zelfs een enkele diepe kras kunt u nog verwijderen, met geschikte middelen. Indien u op meerdere plekken last heeft van veel krassen, dan zit er niks anders op dan opnieuw de vloer schuren en bewerken.

Heeft u uw vloer behandeld met olie of hardwaxolie? Deze is gelukkig makkelijk bij te werken. Haal de oppervlakkige krasjes weg met wat onderhoudsolie of boenwas en een plukje fijn staalwol.

We adviseren om deze werkzaamheden altijd aan een professional over te laten, zoals VloerenDeur. Het is een specifieke klus die specialistische kennis vraagt, ervaring en de juiste middelen. Als het schuren en bewerken niet op de juiste manier wordt gedaan, levert dit meer problemen op.

 

Liever voorkomen dan genezen

Krassen op uw houten vloer voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er een aantal simpele stappen die u kunt nemen om kleine beschadigingen aan uw vloer te voorkomen of te minimaliseren. Vooral zandkorrels hebben invloed op de kwaliteit van uw vloer. Zorg ervoor dat deze korrels tot de minimum beperkt blijven door bij de iedere belangrijke deur een mat neer te leggen. Klop deze regelmatig uit voor een optimale werking. Ook regelmatig stofzuigen is aan te bevelen. Hoe vaker u dit doet, hoe beter het is. Gebruik hier wel een zachte parketborstel voor. Deze beschadigt de houten vloer niet.

Hulp nodig? Neem contact op

Vertoont uw houten vloer veel diepe krassen en wilt u uw vloer nog graag behouden? Schakel dan de diensten van VloerenDeur in. Bij ons bent u verzekerd van het hoogste resultaat. We komen graag langs op locatie om een inschatting te maken van de werkzaamheden. Is uw houten vloer toe aan vervanging? Een nieuwe houten vloer bestelt u ook bij ons. Neem direct contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Kunnen wij u helpen?