Eiken vloeren kleuren

Eiken houten vloeren gaan bijna een leven lang mee. Toch hebben eiken vloeren zo nu en dan wel eens onderhoud nodig. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u na verloop van tijd uw interieur veranderd en de kleur van de eiken vloer niet meer past bij de inrichting of dat u een nieuw huis gekocht heeft waar een eiken houten vloer in ligt maar de kleur u niet aanstaat. Dan is het fijn te weten dat een eiken vloer opnieuw gekleurd kan worden.

Afspraak voor advies aan huis
Afspraak in de showroom

Veel verschillende eiken vloeren kleuren en afwerkingen

Net zoals andere houten vloeren kan een eiken vloer helemaal naar wens bewerkt worden. Afhankelijk van uw woonstijl en smaak kunt u tal van kanten uit. Zo is het mogelijk om eiken vloeren te, waxen, (kleur)oliën, lakken of borstelen. Iedere afwerking geeft net weer een ander kleur resultaat en beïnvloed de mate van onderhoud. In het totaal kan een eiken houten vloer in zo’n 20 kleuren worden afgewerkt.

Lakbehandeling

Het afwerken van de vloer met een lakbehandeling wordt al vele jaren toegepast. Wellicht denkt u bij een lakbehandeling aan een vloer na bewerking een hoge glansgraad heeft. Dat is mogelijk, maar veel vaker wordt gekozen voor een afwerking met een ultramatte laklaag. Deze behandeling geeft de vloer een zeer goede bescherming tegen de inwerking van vocht. Ook is het onderhoud van een gelakte vloer zeker zeer eenvoudig te noemen.

(Kleur)Olie als afwerking

Olie is een veel gekozen afwerking en heeft altijd een matte en natuurlijke uitstraling. De olie dringt in de poriën van het hout en verzadigd het. Hierdoor is de natuurlijke structuur van het hout goed zichtbaar. Doordat de vloer door deze behandeling wordt verzadigd is de vloer goed bestand tegen vocht en vuil en is de vloer goed toepasbaar in bijvoorbeeld het keukengedeelte van uw woning. Bij een olie afwerking kunt u kiezen uit meer dan 20 kleuren. Populair is de afwerking met een woodlook olie. Met deze invisible afwerking heeft de vloer de uitstraling van onbehandeld hout. Ondanks deze “onzichtbare” afwerking is de vloer wel goed beschermd. Een optie om uw vloer een schitterende natuurlijke uitstraling te geven.

Robuust en elegant

Eiken vloeren zijn ontzettend sterk, veerkrachtig en bovendien minder gevoelig voor beschadigingen. Het robuuste karakter in combinatie met een elegante uitstraling maakt dat deze vloer in vele interieurs past. Daarnaast zijn eiken vloeren van nature huis uit voorzien van een hoog looizuurgehalte. Deze eigenschap zorgt ervoor dat schimmels geen kans krijgen om de vloer te beschadigen en dat het hout gerookt kan worden. Het roken van een eiken vloer wordt fabrieksmatig uitgevoerd en is dus niet mogelijk wanneer u de vloer wilt renoveren. Er zijn wel veel opties in kleurolie die het rookproces vanuit de fabriek heel dicht benaderen.

Houten vloeren schuren

Hoe kan een eiken vloer opnieuw gekleurd worden?

Om de kleur van de eiken vloer te kunnen veranderen, moet eerst de huidige oppervlaktebehandeling van de eiken vloer worden verwijderd. Hierdoor heeft de parketteur een goede basis om de vloer te voorzien van een nieuwe behandeling, waarbij de gekozen kleur en bewerking goed tot zijn recht komt.

Om de behandeling van het hout te verwijderen moet deze in meerdere schuurgangen worden geschuurd. Het kaal schuren van de houten vloer wordt door de parketteur met een professionele machine uitgevoerd. Belangrijk is dat gebruik wordt gemaakt van de schuurbanden met de juiste korrel. Dit lijkt wellicht minder belangrijk, maar bij het gebruik hiervan worden de vezels van het hout beter gebruikt voor het opnemen van de nieuwe oppervlaktebehandeling.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een bestaande eiken vloer in uw woning en wilt u deze opnieuw laten behandelen? De specialisten van VloerenDeur helpen u graag. Neem direct contact op en informeer naar de mogelijkheden.